dissabte, 7 de març del 2009

Wadi Rum (1), Jordània.

Ja entrant en materia i per començar el dia o més ben dit la tarda, varem anar al peu del jebel rum (20-30 min desde el poble) per a fer la via: Flight of Fancy (200m, 6b), i si que hi varem entrar si!!, un espectacular sistema fisurat dominat per un gran diedre molt visible que serà el llarg clau (4rt llarg), 6 llargs (v+,v+,6a,6b,v+ i v+ exp.) una via amb el grau apretat i exposta en algun tram, sobretot l'últim llarg, una travessa on només ens podrem possar un parell de peces en 20 o 25 metres, cal respirar i no pensar en moltes coses.







Linea groga esquerra flight of.... i a la seva dreta amb blau la Tower infierno.
Diedre flight of fancy...

Rappel per la via: Tower infierno (150m, 6b) Via que varem escalar una altre tarda més endavant, de 5 llargs (v+,6b,v,v,6a) molt més asequible que l'anterior pero no menys maca, asoleix un mur fisurat fins arribar a una gran repisa comode d'on reseguirem unes fisures i ultims llargs de somni!!
Flanqueig expo i ultims llargs de la tower infierno...
Vies curtes i molt recomenables amb una roca extraordinària...
Per les dues caldra portar-hi un bon joc de friend fins el num.4 i fisurers aixi com anelles de corda.
The Beauty (200m, 6a)
Una maravella de 6 llargs(6a,V+,V+,6a,6a, IV+, IV) en un entorn dominat entre grans partes i barrancs on l'aproximació no us serà facil... una gran clàssica del tot recomenable,









Primer llarg beauty

Resegueix un sistema fisurat en que alguns moments hi haurem de encastar algunes parts del cos. Un ultim llarg de fisura-bavaressa de somni on ens caldrà apretar de valent, ens sera útil el friend del num.5. portar joc de friends complet i repetir 0.5,0.75, 1 i fisurers.





Vistes del poble i fisura bavaressa ultimes dificultats...

Cal comentar que si un, no esta gaire "bregat" i/o acostumat en aquest tipus d'escalada, no l'hi sera gens comode i més si et tens que protegir els llargs, així que es recomenable no menysprear els graus de les dificultats ja que un bon cinquè o 6a et pot sorpendre,... i de vegades apretar-l'hi com si fos un 7a de casa!!
Ara que.....el millor de tot, hi per apendre, es ficar-si!!
apa, aviat més vies i comentaris....

3 comentaris:

Kbcés ha dit...

Super fotos!!!!

Lai ha dit...

quina xulada de viatge, de vies, de fotos i de tot! kina enveja! :D
per cert, les fotos més grans no les pots posar?. Hi ha alguna espectacular!

Pitus ha dit...

Brutal!!!!! MAre de Déu, com diria Cruiff, gallina de piel!!!!

Quines bèsties!! Visca els murs!!