diumenge, 1 d’octubre del 2023

Via: Esperó Geodèsic (Nova Via) Paret de Terrades, Alt Empordà

 Us faig 4 ratlles de la última  via Oberta en aquesta paret poc agraïda, última de la trilogia i que jo no dona per grans aventures més. 

L'esperó Geodèsic, Potser la més exigent (per grau) i amb la roca més bona de les tres, una via que ressegueix una mena d'esperó que assoleix el punt més alt de la paret , on una fita geodèsica ens marcara on fer.hi la tercera reunió al cim, també ben aprop de l'ermita on hi podrem anar a fer el bocata i gaudir del recó.


Via bastant equipada amb bolts i pitons casolans, portar el joc de friends.  els 6a's són orientatius a falta de repeticions i pasos concentrats.
B. Jover Obrint primer llarg


                                                        J. Quellos a l'ultim llarg
Cim, amb reunió panoràmica amb ermita el darrerra.

4 comentaris:

sergi ha dit...

Quina orientacio tenen, pel que veig queden a l'ombra al mati oi?
merci per endevant

Anònim ha dit...

Bon dia,

Quina sorpresa trobar aquesta paret ressenyada a la Vèrtex! Deixo comentari amb alguna info de la zona que potser serà d'interès. Fa anys ja vàrem pujar per aquesta paret seguint més o menys la línia de l'esperó geodèsic, pel camí vam trobar un espit antic. El 2020 vam enfilar-nos més a l'esquerra de la via "El cau del Tambo" per un petit pany amb una fissura molt evident. Si us interessa, hi ha la ressenya al següent link https://escaladatradicional.com/wp-content/uploads/IMG-20210110-WA0000.jpg

Finalment, dir que a tot el pany de paret que hi ha més a l'est en direcció a Les Escaules, en principi està prohibida l'escalada per nidificació de rapinyaires (àliga cuabarrada). Desconec si això també afecta els cingles de Santa Magdalena.

Salutacions,

Víctor

Rumbateam ha dit...

Ei Victor, merci per la info..doncs realment es una paret poc atractiva pero pesavem que segur hi hauria alguna cosa..del que comentes de l'espero , nosaltres no hi varem trobar res..
De l'esquerra del cau del tambo es on la paret ja disminueix pero si si veuen tgrams prou bons de roca per on deu estar la vostra. guai per la ressenya ..si algun dia repetim alguna la tindrem en compte per fer!
lo de les escaules ja ho tenim controlat ..hi ha una paret bastant xula i llarga...es aixo entenem que es aquella paret i no esmena res de la de santa magdalena!
Salut i metrus
Rumba

Rumbateam ha dit...

Bones Sergi,
si ara a lhivern els hi toca una estona el sol pero poquet...
Salut