dimarts, 12 de maig de 2009

Les Crestes (cabacés)

Ja fa 6 anys que hi vaig possar el peu per primera vegada , en sembla un lloc màgic, un lloc a més, per poder obrir.hi algunes vies d'escalada...
Dic algunes ja que sembli mentida, a primera vista i veient.hi algunes repises, vegetació i roca dubtosa no hi pensava equipar només que la part central-dreta on la roca s'hi veia més bona...

Crec recordar, començar amb sol i serena, canyella fina i guapetona precisament les més llargues; tota una revolució en cantitat de metres pel que feia cabacés... després per varis motius ja sigui per temps i/o altres projectes penso que no si va equipar res més fins passats dos anys, on hi va haber un altre assalt, ja equipant un nombre més important de vies, sobretot a la seva part dreta. (vies fàcils de roca boníssima)


En sigut bastants viatges, pols, suor i sobretot molta motivació per anar tirant endavant, un sector que finalment i després de la última jornada oberturista de la setmana passada, el començo a veure força asentat, on no només són dues vies aquí i dues allà, ara per ara ja compte amb un total de 31 vies i 3 projectes inacabats...
El que per a mi va ser en un principi, un recó solitari i tranquil, on anar a matar hores i/o vegades a desafogar-se per altres motius en el fons potser ja pensava que m'anava be que sembles un lloc interminable,..... recordo una estada en que fotia un fred de déu, una boira que no hi veia en tres pams i duia com 1 hora foten-l'hi cleques a una llastra que es resistia... Vaig parar en sec i em vaig adonar que semblava un cementiri... estàs boig em vaig dir a mi mateix!!

Ara no recordo ben bé que vaig fer, la via potser no vai acabar.. pero segur amb la llastra...

Doncs això, ara potser en veure que ja hi trobo gent escalant, que les vies agraden i la penya su passa bé, potser ara ho començo a veure com un sector , també hi fa molt l'aparició a la nova i recent guia del Montsant.

Apa, no m'enrrollo més i vaig al gra...

- Ara per ara 27 vies ja resenyades a la guia montsant més (5 noves) del v fins el 7a+.
Per actualitzacions, comentaris, millor passar per el refugi o consultar el blog d'en Ferran.

- Comentar que en la guia no i surt mol clara la localityzació de les vies 8-15, haurien d'estar un pel més corregudes totes a la dreta.
Com a referència, la via que s'inicia per el mitg de la petita concavitat (coveta) per on ara hi ha la num. 14, hauria de ser la 12 (sol i serena).

- Pel que fa el famós grau de les vies, uns numeros tant preuats avuí en dia, us comento que la majoria de vies estan graduades com s'han pogut, és a dir, potser hi trobareu alguns 6c's més fàcils que altres, el temps dirà i potser en algunes vies es rectificaràn en el futur,...quantes més opinions millor.
Potser podria comentar moltes més coses pero penso que ja esta bé,... ara només i per acabar, si comentar un parell de coses per a mi més importants.

- Si paseu mai per crestes, m'agradaria que ho deixessis tot tal i com està (comencem amb els clàssics) Emporteu-vos la merda a casa, Colilles de tabac,
Si cagueu per la zona feu forat i tapeu-ho bé, no deixeu el paper per allà, etc...

- El tema aparcament no hi està molt sobrat, anar en compte a No taponar la pista o entrades de camps i altres,...

Apa, salut i a disfrutar-ho.
Gràcies

6 comentaris:

Pitus ha dit...

Moltes Felicitats per la feina Bernat!!!

Un gran sector en un bonic lloc. Vies de qualitat i molta pau.

CABACÉS FREE.

Pietro ha dit...

Gràcies i felicitats per la feina! Vam visitar aquest sector fa un parell de mesos i ens va agradar molt!
I ja que demanes opinions sobre els graus dir-te que els vaig trobar força correctes. Potser l'única via que vaig trobar un pèl infragraduada va ser la Korsica libre (6c) amb una entrada finíssima que no vaig saber treure. Al post que vaig fer comento més coses sobre graus i seguros.

Kbcés ha dit...

Nen, això sembla una despedida.... Primer acaba la feina!!! en serio, felicitats pel gran sector que has creat. Sobre els graus, només serveixen per inflar l'ego, kill da fuckin' grade, i davant del dubte, a apretar-li (els regalos per nadal).

petons Bernat!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.