dijous, 1 de juliol del 2010

Esperó de Mordor (Paret de l'estany)

Una muy recomendable opción, es el bonito Esperó de Mordor. La via, una gran clàsica de fisura, presenta dificultades sostenidas en los primeros largos, trazando un aéreo recorrido de 200m. sobre la paret de l'Estany, y respira la tranquilidad pirenaica de los lagos de tumeneja. (Així es descriu a cien mejores de Pep Soldevila).
Doncs feia temps que en tenia ganes, no puc dir que l'aproximacío sigui curta però si una magnifica pasejada amb un entorn inmillorable que hi dedicarem entre 2 i 3 hores fins el peu de via. (depen condicions) Un cop allà només cal canviar les botes pels peus de gat i deixar-se enportar per una magnífica escalada que... com diu un altre Senyor: "LA ROCA MARCA EL GUION".
Els quatre primers llargs són realment explèndits! posibilitat d'enllaçar primer i segon!
En la foto superior, iniciant la via amb ina fisura ample boníssima.
En el tercer llatg hi trobarem una mini agulleta o laja adosada que ens farà vibrar i despertar aquells sentits més animals que duem dins i per un moment no sabrem si utilitzar-la o no! ull. la punta és realment fineta...

El quart...hi tenim la guindilla!! una fisura d'empotrament de punys i braç a l'estil yosemitic! potser en un tramet de 3-4 metres hi trovarem la maxima dificultat! guapo i de bon protegir. Potser un llarg orgàsmic si dominem bé la tècnica o potser el pitjor escenari d'un film de terror!
En les fotos aq1uest nano ho empotraba casi tot...jajaja
Activitat recomenable envoltat d'un lloc de gran bellesa, més ara rodejat de neu.
Els ultims llargs ja perden més verticalitat i són més de protocol però sempre sobre bona roca.
Només hi trobarem un grapat d'espits a les reunións amb algun pitó (reforçar algunes). Porteu-hi un bon grapat de friends amb 2,3 i 4 repes i alguns tascons i cordills.

4 comentaris:

francesc ha dit...

oh yeah rustits!!!!!!
qui ès el nou fichatxe!!!!quin goig de fotos....impressionant ....a veure quan ....hi nem no?...
puta mare...fins aviat!!!!

RUMBA TEAM ha dit...

És un fitxatge dels bons en tot! ja t'ho pots inmaginar...l'has de coneixer!
Salut

francesc ha dit...

nanu!!!posem-nos en contacte i nem a fer quelcom no???????va be entre setmana????vols anar a amitges 4 dies????va trenca cuixes,díguem algu!!!
francesc

Anònim ha dit...

ei cesc, entre setmana a partir de 3 aprox podem fer quelcom!! te trucu viat