diumenge, 22 d’agost de 2010

Una mica més Ecrins

Seguim el que va ser per a mi una bona via i amb bona roca, això si completament equipada.
Tour Termier (3070m) Via: Voie du Ponant Neuf, 6b+ (6a obl.),330m.
D'accés còmode i ràpid descens a peu o amb ràpels, roca calcari dolomitic amb molta adderència, dona confiança per apretar... via mantinguda en grau que segur que us molarà.
Fotos de progressió per la via... i podeu trobar la info a al web del loro del luichy!
La Coneguda Dibona ja per molts, va ser l'objectiu següent! jo realment en tenia molt bon record de la primera vegada que vai escalar-la! i pq no dir-ho, una escalada única en un entorn mestre.

Aquest cop però la varem escalar amb una logistica diferent, escalada i aproximació en el dia! em pensava que hagués sigut més dur però penso que val la pena! es pot fer amb estil lleuger amb els 4 ferros de sempre i poca cosa més...
Voliem fer la Visite obligatorie però es veu que hi regalen cocacoles!!! en fin comentar que la única putada de la dibona és la gent!! un munt de gent! tot deu acomodat en un enorme refugi de 70-90 places crec que et carda uns 40 eurots perque l'escalada et senti millor...
No us penseu que hi fareu una via alpina on hi estareu solets, aquest dia potser hi havia deu cordades!! Una vergonya!!! feia temps que no veia gent amb tant poca experiència intentant escalr una via de varis llargs en un entorn alpi... nusos a les cordes! envolics a les reunions, abandons ja a la primera tirada, autèntics xoriços penjats sense saber com continuar....
Per Flipar!! QUIN MAL FA LA PARABOLITIS! Potser, en un futur les zones on siguin escasos ho tractarem com un vi gran reserva !!
Després de intentar negaciar o parlar amb el meu anglès-italia- i francès perfecte!! jaja amb un i altre vam decidir arrencar per la via: Coup de Bambou, 7a (6a+ obli), 350m.
Per sort un parell de cordades de polonesos que si sabien conduir bé sobre la roca, despres en els taps de més amunt anavem "trepitjant" com podiem per intentar sortir i escalar amb el maravellós dia que feia... en fin ull amb el tema si hi aneu!! intenteu ser els primer a peu de via, penseu que la majoria arrenca quan acaven l'esmorzar en el refu (jajaja si però és veritat) vaig veure sortir de vuit a deu cordades a l'hora!!!
La nostre putada va ser arribar 5 minuts més tard, veniem del cotxe i duem dues hores i escatx de pateo a un bon ritme!! Nosaltres varem sortir sobre 5:45 o 6h sortiu abans!!!
ahhh la via, realment molt guapa! roca impecable, algunes fisures-bavaressa guapes i llarg antològic i guapo de 6c amb algun alejillo!! no duem friends però potser aguessin anat bé ja n'hi que sigui pels ultims llargs que estan bastant nets!!
Aquestes vistes de la Meije, són desde el cim del Tete de la Maye, últim cartutxo cremat l'andemà de la dibona, amb bastantes agulletes però amb ganes i calma per escalar els seus 500m per la via: Maye Friend, 6a+ (6a obli.), 500m.
Una paret guapa de granet però trencada per l'existència de bastantes repisses que ens trenquen la continuïtat! bastants llargs guapos i molta adderència...
De regal una flor de neu presiosa que t'anaves trobant en els nassos entre apretada i apretada.
Paret asequible i bon acces i descens caminant desde la Berarde.
Aqui el resumillo un pèl escuet d'aquesta escapada els Ecrins, si voleu més info d'alguna escalada m'ho feu saber.
Salut.

2 comentaris:

francesc ha dit...

eiva quantes escalades...no pareu....molt guapuuuuuuu!!!

Xavi ha dit...

Ostres, quanta activitat! Llàstima de les aglomeracions. Una zona molt interessant.
Records!