dimecres, 10 de gener del 2024

Nova Via: WILKENNY (300m, V+), Roc d'en Rosell.

 Aquesta nova aventura, va sorgir un dia tot baixant amb el cotxe de fer una via al rosell i guitar aquesta paret que neix al torrent del Ruira , ben visible desde els primers revolts de la pista de Fontalba.

Només hem trobat info de la via Desem-mascarat (K.Gil) i d'un nou projecte que estan obrint molt aprop seu.

VIA WILKENNY, en record a un Pub de Bariloche (Argentina) on hi varem passar varies nits inolbidables en el nostre viatge d'escalada a Patagonia i varies zones el 2008.


Es tracta d'una via d'aventura , on hi trobarem una mica de tot, murs , diedre, feixes, canal, liquens, herbes, arbres, bona i mala roca,  etc.
Equipada als trams dificils amb alguns parabolts i pitons de la casa. Una aventura per gaudir d'un entorn formidable amb bones vistes i amb orientació sud (abte per dies d'hivern d'anticicló)

Detall de la paret per on va la vi i descens ..aprox

Pel que fa l'aproximació cal deixar el vehicle a la segona curva d'esquerres que trobem un cop iniciem la pista de fontalba, alla creuar un pastor elèctric i un cami poc traçat sense perdre desnivell anar planejant fins a trobar la baixada al torrent d'en ruira...algunes fites posades. un cop al torrent cal remuntar una mica fins a veure l'inici de la via en un caracteristic Canal/xemeneia amb arbres llaçats visibles.

El descens que varem trobar més lògic es , un cop el cim i desde última reunió, baixar sempre en tendencia a la dreta reseguint la logica i sempre buscant el terreny més fàcil i net, alguna petit destrepe i tram de cresta ...anant sempre a prop de la paret de ma dreta...es veurà un petit collet a mà dreta amb un gran Arbre (roure) no agafar...despres un segon collet on hi ha un grevol molt guapo...aquest si ens condueix a peu de via...amb alguns trams bruts de vegetació. 

Muntatge a R2 per suportar la calor d'agost. No es recomana fer en ple estiu tot i l'altura de la via.
Llarg 3 ..un llarg ben llarg que acaba en un diedre fina a muntar R en un gran Roure. 

J. Tapia, iniciant lobertura de l'últim llarg. llarg guapo i amb bona roca.

Apa, a disfrutar-la

4 comentaris:

sergi ha dit...

La del Quim Gil es a l'esquerra oi!?

Anònim ha dit...

Hola Sergi,
si correcte..esta més amunt a l'esquerra ( a la ressenya surt marcat) ara hi ha una cordada obrint un nou projecte diria que a la dreta de la del kim gil o molt proxim.
Salut

Anònim ha dit...

Hey bones, la setmana passada vaig anar amb un amic.
Arribant a r1 vaig aparèixer al arbre de l'esquerra.
Després vaig veure la baga al altre.
arbre.
Suposo que això ens va desitjar i no veiem clar per on teníem que continuar.
Ho veiem molt trencat!
Al final vaig veure dues branques serrades que ens marcava per on tirar, però es va posar a ploure i vam acabar baixant!
Algun dia tornaré!

Rumbateam ha dit...

Hola Anònim!
el L1 es quasibe tot recte..si vares fer el mur on hi ha aguns parabolts i per últim un pito amb baga sino recordo malament, has de anar recte per unes gradas a un arbre gran evident.
El L2, creua una repiseta a busacr un muret seguit dun arbre que deixes a l'esquerra per fer un zig -zag en un mur que porta a una repisa on es munta R2...
de R2 cal seguir repisa esquerra i pujant en diagonal per el dierdre amagat mes a la dreta ..pujar.lo fins dalt agulla..en un zig zag en repises trobar un mur amb pito i bolt i daqui ja recte a buscar un altre diedre i Roure molt gran on muntar reunió...es llarg i posar cintes llargues ..
Apa ja tens més info...la resta aventura...
Segurament haguéssiu estat el primers repetidors...hi ha pot a penúltima reunió!
salut i aventures
Rumbateam