divendres, 18 de maig del 2012

Montgròs (Griviola Bella)


"ruta que para escaladores se ha convertido en la gran clàsica de la pared.Los verdaderos especialistas montserratinossaben muy bien que esta via tiene algo de especial, que atrae, que la hace diferente al resto de los otros itinerarios, propiamente se trató de la primera ruta de escalada trazada en la nave del Montgròs.Al observar su pintoresca cúpula rocosa, a veces nos detenemos y detenidamente la observamos como obedeciendo a una llamada interior.
A esta zona no llegan las multitudes de cordadas que se quedan atrapadas en sitios más cómodos y cercanos. Aqui estamos en un "santuario de la escalada mística y grandiosa" donde la soledad y el silencio son perturbados -¡o complementados!-  por el eco evocativo del material metálico, instrumento sonoro más bien musical y que muy bien conocen los escaladores de corazón. Pero por pocos que seamos, siempre habrá alguin que acude a la llamada de la naturaleza intacta y es aqui donde más se manifiesta en todo el ámbito de Montserrat."   A.G.P
Que millor que llegir i escoltar les sensacions que té el mateix obridor de la via; l' Antonio allà el 77, quan jo encara rondava pels ous del meu pare! segurament amb un estil d'escalada diferent, però en molts moments encara i per sort compartint les mateixes sensacions... 
Del tot recomenable, sense cap tipus de mirament, ni pregunta, ni pors, simplement cal escalar, gaudir i deixar-se emportar per la propia via i el seu entorn màgic.

 Una gran jornada acompanyat per un bon amic i escalador!! Gràcies Mestre, i fins la propera.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

nen, el mestre ets tu!! Quina gran via, les sensacions duren tants dies... i quin lloc tan entranyable... FINS A LA PROPERA!!!

Anònim ha dit...

En aquesta zona no hi ha restriccions fins a finals de mes?

Anònim ha dit...

No noi, normalment fins al 31 de maig però el patronat fa bona feina de camp i va aixecar la restricció a mitjan abril.
salut!

Anònim ha dit...

collons amb les restriccions i els anònims enterats...
en canvi veig que si algu trepitja un altre via o simplement es comenta que es fa friky en una zona regulada ningú comenta res al respecte!!
Nino Nino ehhhh