dimarts, 31 de març del 2009

Cien años de Soledad i Poble nou (Agulla del forat, Montrebei)

Trobada ja esperada desde fa molt de temps amb l'apreciat company Pep Vila,

6 del mati: com un fanàtic després de molts dies sense fer res (el dia abans escalava a vilanova amb en pitus), en llevo per anar a recollir en pep objectiu montrebei.
Realment escalar amb una peersona amb tants anys d'experiencia i vies el sarro, millor no dir gaire cosa i deixar qu etot flueixi, en pep ja tenia els seus objectius així que només feia falta conduir...
Un cop el parking de muntanyana i despres de parlar amb el guarda una bona estona sobre la fauna-escaladors-prohibicions i etc... en dirigiem a l'agulla del forat.

Ultim llarg cien años i penultim de la poble nou...

Una afilada i imponent agulla de cami del congost de montrebei on hi trobarem unes quantes vies, varem començar a Cien años de soledad, la primera oberta a la paret a ma de francesos..
Els dos primers llargs son curts, així que es poden empalmar, 6a del bo a protegir, potser un pel exposat per a passar.hi sense clavar!! fem ala reunió dins un forat realment explendit...(40m)
Tercer llarg(6b+) hi haurem de treballar en fisura ben vertical on posarem els braços a lloc rematant el llarg en un explèndit diedre (30m, 3 xapes).
Segon llarg poble nou...
Quart llarg sortida per un sistema exigent de fisures(6b+) fins arribar a una zona més extraplomada amb moltes marques de pitonatge (aqui aguessin sigut molt utils ja que costa arribar al Ae del mur final)!
Ultim llarg de roca no tant bona per anar a buscar la cresta, al cim i amb un parell de rapels per la mateixa via i fem el descens...

Poble nou : una via que si no m'equivoco de mans del luichy i companyia, oberta amb moltes més expansions(spits) tot i que no regala!! també hi haurem de possar ferro...
Primer llarg molt elagant (6c), jo el vai trobar una mica més huma pero guapo...
segons llarg fisura-diedre (6b) amb un taleet d'A0 molt guapao també..
El tercer potser es on hi ha la guadanya.... seguim fisura i flanqueigem sostret per dreta i remontar despres amb una xapa per un mur molt elegat i tieso de roca bona on ens hi haurem de protegir fins r..6b?
Un últim llarg per cresta un pel herbós pero no esta mal.....

En general unes vies que crec que valen molt la pena..curtes pero que no et deixen indiferent, s'han d'apretar, amb una roca molt bona i amb estil montrebià..
Portar friends fins 3, aliens amb alguin repetit i tascons bastant útils i perque no potser algun pito per la cien años...

2 comentaris:

Pitus ha dit...

Com et poses Bernat!!!

I la guadanya treien el cap per la fisura, eh??!!!

Felicitats per les vies.

clubtascons@gmail.com ha dit...

ei compi que no pares mai tu?
nosaltres estem parats nanu!!!
fa dies que reposo i visito tabernes...una mica d'esportiva i na marxant...una abraçada i felicitats warrior of the stone!