dijous, 19 d’agost del 2010

Més Ecrins

Un recó d'aquells on realment dius.....Xapó!! Les Tanailles de Montbrison són un d'aquests!, només et fa falta arreplegar les 4 rempoines de sempre i deixar-se emportar, primer per un camí que de mica en mica ens guiarà i llavors ens regalarà amb un magestuós bosc, amb caràcter! que a més, de fons hi trobarem pintades les fabuloses tenalles (Foto). Llavors un cop a peu de via només caldrà localitzar l'inici d'una gran línea i lògica Esperon Renaud (1964), 6a+ (6a obli.) 350m, aquesta ens conduirà primer al cim de la primera agulla on ens caldrà fer un ràpel per a poder seguir conduïnt fins el cim de les tenalles!

Tota una preciositat amb persona..
Estic segur que hi trobareu, potser no tots, el que hi busqueu! escalada no regalada però si per els sentits.
Un pas ben curiós amb la primera agulla darrera.
Diedrillo pel 10-11llarg.
Després de les Tenalles ens varem tastar el granet d'una empresa més seriosa!
Aiguille de Sialuze amb la via dels respectuozos LIVANOS, uns 400m amb 6a obligat per amanir de valent!
Dic més seriosa per l'activitat en general on haurem de superar uns 2000metres de desnivell per assolir el cim i 2000m més de baixada esclar! Tenim opbció del refugi de sele nou per a més bones butxaques o com nosaltres que varem trobar un adosat ple restes a l'entic refugi! situat més amunt. On varem fer nit.
Aquest de la foto no és en livanos sinó un servidor...en fin a comentar que es tracta d'una agulla guapa però sense ser cap maravella pel que fa a l'escalada ara l'entorn com casi tots els alpims una maravella.
Segurament, tot i que el recorregut de la livanos, potser sembla a simple vista el més assequible no us deixeu enredar, es tracta d'una via amb caracter on hi trobarem bastants talls exposats i obligat, i on a més caldrà afinar els sentits per trobar la linea correcte sino ens volem enbarcar..
Propera i transcorre alguna linea més equipada on potser un pèl més dificil de grau però més fàcil...
Us deixo amb un recull d'alguns moments a la Sialuze i como no també us la recomano...
Si voleu més info m'ho feu saber.

3 comentaris:

clubtascons@gmail.com ha dit...

l'esperó renoud em porta molts records,...fa dos anys la vaig fer amb l'albert i en Pau...formidable!!!!

Anònim ha dit...

ei nanoo! No ho tenia present!
Un recó de categoria.
Salut

CARAPENIS ha dit...

ROLLO LIVANOS....!!!